Leefstijlcoaching

Jouw start richting een nieuwe duurzame leefstijl!

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Het draagt bij aan een gezond gewicht en vermindert (daarmee) de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde type kanker. Ook kan het stress verminderen en een depressie of burn-out voorkomen.

Vaak wordt medicatie ingezet om aandoeningen of ziektes te behandelen. De klachten worden minder, maar de onderliggende oorzaken worden niet weggenomen. Het gevolg is dat mensen afhankelijk worden van medicatie, terwijl je met een gezonde leefstijl zelf de regie houdt zonder negatieve bijwerkingen. Zo kunnen veel mensen met een hoge bloeddruk en diabetes type 2 hun medicijnen minderen of zelfs helemaal afbouwen!

Het op eigen kracht aanleren van nieuwe gezonde(re) gewoontes is moeilijk en kost tijd. Maar het is niet onmogelijk. Het vergt planning, aandacht en bewustzijn. Hoe langer je dit volhoudt, hoe makkelijker je je dit nieuwe gedrag eigen maakt. Om je nieuwe gewoontes vol te houden is het belangrijk om veranderingen in je leefstijl in kleine stapjes door te voeren. Ontdek waar jouw valkuilen zitten. Kijk bijvoorbeeld naar diëten. Hoeveel mensen houden dat lang vol? Het gevolg is dieet op, dieet af. Het zo bekende jojo-effect komt om de hoek kijken, met juist gewichtstoename als resultaat. Door een traject aan te gaan van een paar maanden is de kans van slagen vele malen groter. Zo investeer je in je gezondheid.

Leefstijlcoach voeding

voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl. Ongezonde voeding zorgt, samen met roken en overgewicht voor een groot deel van het gezondheidsverlies.
Lees meer

Er is dus veel te winnen door een gezonder voedingspatroon en een gezonder lichaamsgewicht. Een gezonder voedingspatroon verlaagt de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en diabetes (type 2). Een gezond voedingspatroon is rijk aan groente, fruit, peulvruchten, noten, vis, volkorenproducten, bevat voldoende melkproducten. Ik ga uit bij het aanreiken van voedingsadviezen van de richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Deze zijn vertaald voor de bevolking en terug te lezen bij het Voedingscentrum en Puurgezond.nl.Gedurende een aantal dagen kun je een eetdagboek bij houden of de eetmeter van het voedingscentrum. Zo breng je je eetpatroon in kaart. Wanneer eet je, hoeveel eet je, wat eet je en hoe vaak eet je? Zo krijg je ook je eetgewoontes in beeld en bespreken we wat je voelt als je eet. Dit zorgt voor bewustwording en inzicht in jouw eetgedrag.
Leefstijlcoach beweging

bewegen

Bewegen in je dagelijks leven is belangrijk. Bewegen zorgt voor minder stress, verbetering van je slaap, meer energie en verbetering van je stemming.
Lees meer

Tijdens het bewegen maak je je hoofd leeg en word je je bewust van het nu en je omgeving. Bewegen kan in allerlei vormen; een half uurtje per dag een blokje om tot sporten drie keer in de week en alles wat daartussen zit. Belangrijk is het om uithoudingsvermogen te combineren met kracht- en coretraining. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht krijgt, een betere houding aanneemt, minder gevoelig wordt voor blessures en een snellere stofwisseling krijgt. Samen stellen we een beweegplan op dat zowel aandacht besteedt aan conditie als aan kracht en core. We onderzoeken wat er bij je past qua beweegidentiteit in je dagelijks leven en in je eigen omgeving. Zo zorgen we voor bewustwording en inzicht in jouw beweeggedrag.
Leefstijlcoach ontspanning

ontspannen

Ontspannen en minder stress zorgt voor innerlijke rust. Maar je vraagt je vaak af: hoe doe je dat in het hectische leven ‘ontspannen’ als je het idee hebt dat je zoveel moet?
Lees meer

De buitenwereld heeft van jou een idee dat je het goed voor elkaar hebt, dat je heel makkelijk alle ballen hoog kunt houden terwijl dat voor jezelf helemaal niet zo voelt. Als je eerlijk bent tegenover jezelf dat voelt het alsof je in de overleef stand staat. Je stelt jezelf vervolgens de vragen: wanneer voelt het weer rustig in mijn hoofd? Hoe komt het toch dat ik het gevoel heb dat ik overal achteraanloop? Ik zorg voor iedereen maar zorg ik wel goed voor mijzelf? Kan ik nog genieten van kleine successen of de wereld om mij heen? Samen wil ik met jou onderzoeken hoe je je beter en meer kunt ontspannen en je stress kunt laten afnemen. Ik help je bij het vinden van je innerlijke rust en het op zoek gaan naar jezelf. Jij bent de basis van je bestaan en door mijn coaching vind je zelf de antwoorden op bovenstaande vragen.
Leefstijlcoach slapen

slapen

Effectiever en geconcentreerder werken, fitter en gezonder zijn, uitdagingen aan durven gaan en meer werkplezier ervaren. Wil je dat ook weer? Lees meer
Dan is het goed om je slaap te onderzoeken en daar waar nodig te verbeteren. Slaap is het fundament voor een gezonde leefstijl. Als je slecht slaapt dan maak je sneller ongezonde voedingskeuzes, heeft het invloed op je gewicht, je beweegpatroon en je stressniveau. Goed slapen zorgt voor een positieve invloed op je immuunsysteem, je bloedwaardes, wilskracht, humeur en concentratieniveau. Samen onderzoeken we je huidige slaappatroon en daar waar nodig ga jij doormiddel van kleine veranderingen je nieuwe slaappatroon ontwikkelen en eigen maken. Je wordt je bewust van het belang van goed slapen en dat wat een goede nachtrust jou oplevert.

Op zoek naar een oplossing
voor de zakelijke markt?