Leefstijlcoaching

Hi! Mijn naam
is Barbara Nijhuis

Een persoonlijke, betrokken, enthousiaste en positief ingestelde coach, dat is wat ik graag voor jou wil zijn. Met een passie voor de 4 belangrijkste pijlers van leefstijl (voeding, bewegen, ontspanning/stress en slapen) wil ik jou begeleiden in het vinden van je eigen oplossingen om aan een nieuwe leefstijl te werken.

Leefstijlcoach voeding

voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van onze leefstijl. Ongezonde voeding zorgt, samen met roken en overgewicht voor een groot deel van het gezondheidsverlies.
Lees meer

Er is dus veel te winnen door een gezonder voedingspatroon en een gezonder lichaamsgewicht. Een gezonder voedingspatroon verlaagt de kans op vroegtijdig overlijden, hart- en vaatziekten en diabetes (type 2). Een gezond voedingspatroon is rijk aan groente, fruit, peulvruchten, noten, vis, volkorenproducten, bevat voldoende melkproducten. Ik ga uit bij het aanreiken van voedingsadviezen van de richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Deze zijn vertaald voor de bevolking en terug te lezen bij het Voedingscentrum en Puurgezond.nl. Gedurende een aantal dagen kun je een eetdagboek bij houden of de eetmeter van het voedingscentrum. Zo breng je je eetpatroon in kaart. Wanneer eet je, hoeveel eet je, wat eet je en hoe vaak eet je? Zo krijg je ook je eetgewoontes in beeld en bespreken we wat je voelt als je eet. Dit zorgt voor bewustwording en inzicht in jouw eetgedrag.
Leefstijlcoach beweging

bewegen

Bewegen in je dagelijks leven is belangrijk. Bewegen zorgt voor minder stress, verbetering van je slaap, meer energie en verbetering van je stemming.
Lees meer

Tijdens het bewegen maak je je hoofd leeg en word je je bewust van het nu en je omgeving. Bewegen kan in allerlei vormen: een half uurtje per dag een blokje om tot sporten drie keer in de week en alles wat daartussen zit. Belangrijk is het om uithoudingsvermogen te combineren met kracht- en coretraining. Dit zorgt ervoor dat je meer kracht krijgt, een betere houding aanneemt, minder gevoelig wordt voor blessures en een snellere stofwisseling krijgt. Samen stellen we een beweegplan op dat zowel aandacht besteedt aan conditie als aan kracht en core. We onderzoeken wat er bij je past qua beweegidentiteit in je dagelijks leven en in je eigen omgeving. Zo zorgen we voor bewustwording en inzicht in jouw beweeggedrag.
Leefstijlcoach ontspanning

ontspannen

Ontspannen en minder stress zorgt voor innerlijke rust. Maar je vraagt je vaak af: hoe doe je dat dan in je hectische leven ‘ontspannen’ als je het idee hebt dat je zoveel moet?
Lees meer

De buitenwereld heeft van jou een idee dat je het goed voor elkaar hebt, dat je heel makkelijk alle ballen hoog kunt houden terwijl dat voor jezelf helemaal niet zo voelt. Als je eerlijk bent tegenover jezelf dan voelt het alsof je in de overleef stand staat. Je stelt jezelf vervolgens de vragen: wanneer voelt het weer rustig in mijn hoofd? Hoe komt het toch dat ik het gevoel heb dat ik overal achteraanloop? Ik zorg voor iedereen maar zorg ik wel goed voor mijzelf? Kan ik nog genieten van kleine successen of de wereld om mij heen? Samen wil ik met jou onderzoeken hoe je je beter en meer kunt ontspannen en je stress kunt laten afnemen. Ik help je bij het vinden van je innerlijke rust en het op zoek gaan naar jezelf. Jij bent de basis van je bestaan en door mijn coaching vind je zelf de antwoorden op bovenstaande vragen.
Leefstijlcoach slapen

slapen

Effectiever en geconcentreerder werken, fitter en gezonder zijn, uitdagingen aan durven gaan en meer werkplezier ervaren. Wil je dat ook weer? Lees meer
Dan is het goed om je slaap te onderzoeken en daar waar nodig te verbeteren. Slaap is het fundament voor een gezonde leefstijl. Als je slecht slaapt dan maak je sneller ongezonde voedingskeuzes, heeft het invloed op je gewicht, je beweegpatroon en je stressniveau. Goed slapen zorgt voor een positieve invloed op je immuunsysteem, je bloedwaardes, wilskracht, humeur en concentratieniveau. Samen onderzoeken we je huidige slaappatroon en daar waar nodig ga jij doormiddel van kleine veranderingen je nieuwe slaappatroon ontwikkelen en eigen maken. Je wordt je bewust van het belang van goed slapen en dat wat een goede nachtrust jou oplevert.
Leefstijlcoach Barbara Nijhuis

Babs als Leefstijlcoach

Een persoonlijke, betrokken, enthousiaste en positief ingestelde coach, dat is wat ik graag voor jou wil zijn. Met een passie voor de 4 belangrijkste pijlers van leefstijl (voeding, bewegen, ontspanning en slapen) wil ik jou begeleiden in het vinden van je eigen oplossingen om aan een nieuwe leefstijl te werken.

Gedurende mijn eigen zoektocht, van ruim een jaar, naar balans in mijn werk, gezin en mijzelf als moeder, vrouw van, vriendin en collega, heb ik leefstijlcoaching ontdekt en onderzocht. Het voelde zo energierijk dat ik zeker wist dat ik het vak van leefstijlcoach wil uitoefenen. Na mijn post-HBO opleiding ‘Leefstijlcoaching’ aan de AVLEG was ik beter in balans en klaar voor mijn nieuwe uitdaging. wat is coachen een mooi vak en zeker gecombineerd met leefstijl.

Voor mij is gezondheid een balans tussen op een positieve manier bezig zijn met bewustwording van je huidige leefstijl en het ontdekken van een gezondere leefstijl die bij je past.

Je laten focussen op jou als mens, op jou mogen ‘zijn’, op het ontdekken van je eigen geluk en veerkracht.

Ik geloof niet in een (crash) dieet en een opgelegd of op maat gemaakt beweeg- of sportschema. Op veilige manier ontdekken wat jij graag wil veranderen en samen ontdekken hoe deze verandering in te zetten in een daadwerkelijke gedragsverandering voor de langere termijn die bij jou past en die jij je eigen kunt maken. Dat is waar ik in geloof en hoe ik werk.

Stap voor stap aan de slag en samen succesmomenten vieren. Stap voor stap gaan we op zoek naar een manier die voor jou werkt om je leefstijl duurzaam te veranderen en te verbeteren. Daarin bepaal jij wat je graag wil veranderen, samen gaan we op zoek naar het HOE. We gaan jouw motivatie om te veranderen onderzoeken zodat je je nieuwe gedrag duurzaam eigen maakt.

Op naar samen, tot snel!

Mijn unique
selling points

Hoe kom
ik over?

Wat past
bij mij?

Hoe onderscheid ik mezelf van andere lifestylecoaches?

Herken jij jezelf hier in een of meerdere van onderstaande punten?
Dan is leefstijlcoaching iets voor jou!

Heb je last van:

Of wil je eindelijk aan de gang met:

Vragen of opmerkingen?

Mocht je een vraag hebben of een gratis kennismakingsgesprek willen om jouw hulpvraag te bespreken neem dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch of door middel van het invullen van het contactformulier. Ik leg je dan graag mijn werkwijze uit en bespreken we op welk vlak van leefstijl jouw hulpvraag ligt.